Oblíbené koření
Kuře Marengo
Ostřejší směs na francouzskou kuchyni. Ideální na pečení kuřecích kousků nebo na minutky. Směs je výborná i na ryby.
Pikantní směs na kuře vycházející z rafinované francouzské kuchyně obsahuje bílý pepř, provensálské bylinky, sušené hříbky a další koření. Recept na kuře Marengo pochází z Napoleonova tažení v Itálii ve vesnici Marengo. Napoleonův osobní kuchař dokázal ze skromných zásob narychlo sehnaných po okolí uvařit tak výborné jídlo, že se muselo na císařově stole objevovat pravidelně. Dnes se toto dříve skromné jídlo připravuje v nejlepších restauracích po celém světě.
Složení:
- bílý pepř,
- provensálské bylinky (rozmarýn, tymián, saturejka, oregano, fenykl, levandule),
- cibule,
- petržel,
- sušené houby,
- karí,
- čhilli,
- bazalka,
- sůl (30%).
Zdroj [Koření od Antonína]